Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 22 Aralık 2017 tarihli yayımladığı duyurusuna göre, bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını duyrdu. Duyuruya göre, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Ankara il Göç İdaresi Müdürlüğüne boşta bulunan 5 kişilik memur kadrosu ile Avukat Alımı yapacağını açıkladı. Adaylara alım için Giriş Sınavı yapılacak olup, Giriş sınavı sözlü olarak belirlenmiştir. Sınava katılabilmek için adayların başvuru şartlarını taşımaları şarttır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Memur Alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Başvuru tarihinin son günü itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Fakültelerin Hukuk eğitimi veren bölümlerinden mezun olmuş veya buna denkliği olan yetkili kurumlarca onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranır.

Bunun dışında adayların Sözlü Giriş sınavına girebilmeleri için Geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunu seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca adayların KPSS puan sıralamasına göre kadro sayısının 5 katı kadar içerisinde bulunmaları şarttır.

BAŞVURULAR:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü memur alımı başvuruları 25 Aralık 2017 tarihinde başlayacak olup, en geç 29 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi sitesinden veya Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ANkara adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurarak şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metinini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim