Devlet Personel başkanlığı geçtiğimiz günlerde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün memur alımı yapacağını duyurmuştu. Buna göre Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı nitelik ve pozisyonlarda toplamda 335 kişilik kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek. Adaylar için başvuru süreci başladı ve başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecektir.

Söz konusu ilan ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatına alım yapacağını belirtti. Ayrıca adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup adayların KPSS puan sıralaması esas alınarak kadro sayısının 4 katı kadar aday Sınava çağırılacaklatır. İlgili Giriş Sınavı sözlü olarak yapılacaktır. İlgili sınava katılmaya hak kazanan adaylar için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 20 Nisan 2018 tarihinde ilan edecektir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ise, 21 mayıs 2018 tarihi ile 01 Haziran 2018 tarihleri arasında Ankara'da Sözlü sınava katılacaklardır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü toplamda 335 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Alım kadroları Merkez Teşkilatı ve Taşra Teşkilatı olarak dağılmaktadırlar. Buna göre Merkez Teşkilatına 79 Büro Personeli, 1 Adet Kameraman olmak üzere 80 sözleşmeli personel alacak.

Taşra teşkilatına ise, 239 Büro Personeli ve 16 Sosyal Çalışmacı pozisyonu ile toplamda 255 adet sözleşmeli kamu personeli alımı yapacaktır.Ayrıca Taşra teşkilatları için Türkiye Geneli bir çok ilden alım yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü memur personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar Alım yapılacak kadrolar için Lisans mezunları için en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden ve Önlisans mezunları için 2 yıllık yüksekokullardan mezun olmuş olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48 maddesindeki şartları taşımak ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

KADROSUNA GÖRE ÖDECEK ÜCRETLER:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 335 memur alımı için alım ilanında ödenecek maaş tutarınıda belirtti. Buna göre Büro Perosoneli kadrosuna toplamda 318 kişi alınacak ve 2,438 TL Brüt Ücret alacaklardır. Sosyal Çalışması kadrosnuna 16 kişi alınacak ve Ücret olarak 3,102 TL maaş alacaklardır. Kameraman adayı ise 2,119 TL brüt ücret alacaklardır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilan 04 Nisan 2018 tarihinde yayımlanmıştı. Başvuruların bugün ( 09 Nisan 2018 ) saat 10:00 itibari ile başlaması ile birlikte adaylar başvurularını tamamlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 17 Nisan 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular sadece İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası olan (www.icisleri.gov.tr) internet adresi üzerinden elektornik ortamda yapılacaktır. Başvurular ilgili adres üzerinde bulunan “Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Lisans (4 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” ya da “Göç İdaresi 2018 Yılı 4/B Sözleşmeli Personel-Önlisans (2 yıllık) Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formundan yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

İlgili Başvuru Formuna ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sitesi üzerindeki duyuruya ulaşmak için https://goo.gl/JYEhHk bağlantısını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim