2017 Aralık ayında yayımlanmış olan duyurulara göre,Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtmişti. Duyur Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup, alım başvuruları bugün 09:00 itibari ile başladı. Buna göre başvuru yapacak adaylar başvuru şartlarını taşıdıkları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilecekler. Bu haberimizde sizlereGöç İdaresi Başkanlığı memur alımı hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Aşağıda alım şartlarına ve diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

İLANIN DETAYLARI:

Göç İdaresi Başkanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolarına toplamda 20 kişilik boş kadro ile Uzman yardımcısı alacak. Ayrıca adaylara Giriş sınavı yapılacaktır. Giriş sınavı sonucuna göre ise başarılı olan adaylar boş pozisyona yerleşebilecektir.Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak Giriş sınavı, Yazılı ve Sözlü olarak iki aşamadan oluşmaktadır.Yazılı sınav başvurularının alınması ve yazılı sınav, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine yaptırılacaktır. Sözlü sınav ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Başvuru tarihinin son günü itibari ile geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme SınavındanKPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak nitelikleri aranacaktır.

Bu şartları taşıyan adaylar sınava başvuru yapabilecektir. Ayrıca Sınav için başvurularda adayların KPSS puan durumu esas alınarak sıralama yapılacak olup, çıkan sonuca göre kadro sayısının 20 katı kadar aday sınava çağırılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

İlan geçtiğimiz ay yayımlanmış olup, alım başvuruları bugün ( 24 Ocak 2018 ) itibari ile başlamıştır. Adaylar başvurularını en geç 02 Şubat 2018 tarihi Cuma günü saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular ise,Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından https://www.sinav.asbu.edu.tr/ internet adresinden alınacaktır. Sınava girmeye hak kazananların listesi 06 Şubat 2018 tarihinde https://www.sinav.asbu.edu.tr/ internet adresinde ilan edilecektir. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar ise aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanı daha detaylı inceleyebilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim