Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geçtiğimiz senelerde yaptığı atamaları ile pek çok kişi tarafından olumsuz eleştirilerin hedefi olmuştu. Bilindiği gibi söz konusu Bakanlık az atama yaptığı için Ziraat Mühendisi ve Veteriner gibi bölümlerin önü neredeyse kapanma tehlikesi ile karşı karşıya gelmişti.  

Bu sene yapılan çalışmalar ile hayvancılık ile tarımın önünün açılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı sayısının daha da artırılması beklenmekteydi. 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 270'den fazla personel alımı gerçekleştirecek.

270'den Fazla Personel Alınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün gün içerisinde 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama Terci Kılavuzu yayınlandı. Söz konusu yayınlanan kılavuzda tüm kadrolar verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016/1 KPSS Merkezi Atama ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 270'den fazla personel alımı yapacak. Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunlarının tamamına farklı nitelik kodları ile kadrolar ayırılmış durumda. Başvuru yapmak isteyen adaylar hemen aşağıdaki linki takip edebilir.

https://ais.osym.gov.tr/
Editör: TE Bilisim