Aralık ayı 2017 yılında yapılan duyurulara göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için alım yapacağını belirtmişti. Alımlar farklı kadrolarda gerçekleşecek olup, adaylar bu yönde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacak Giriş sınavına katılacaklardır. Başvuru koşullarını taşıyan adaylar sınava katılabilecek ve sınava başvurular gün itibari ile başladı! Adaylar başvurularını en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmelidir.

Söz konusu alım ilanına başvuru yapacak adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmaları ve Yabancı Dil sınavına girmiş olmaları şarttır. Adayların puan sıralamaları esas alınarak Giriş sınavına katılıp katılmıyacakları belirlenecektir.

Buna göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirmek üzere genel İdare himetli sınıfında 7. dereceli boş kadrosuna 1 Ziraat Fakültesi mezunu, 2 Veteriner Fakültesi mezunu ve 2 Kamu Yönetimisiyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, ekonometri, maliye, işletme, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri programları fakültelerinden mezun olmuş toplamda 5 Müfettiş yardımcısı alacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:

Başvuru yapacak adaylar genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranaktadır.

Ayrıca genel şartlara ek olarak adaylardan sınav için özel olarak, Yukarıda kadrosu belirtilen fakültelerden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmaları, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesine göre KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan alış olmak ve Yabancı Dil Sınavından ingilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Söz konusu olan alım ilanına başvurular bugün ( 10 Ocak 2018 ) saat 09:00 itibari ile başladı. Adaylar buna göre başvurularını en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar Mesai Saatine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına (Fatih Caddesi No: 6 Keçiören/ANKARA) şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

Başvurusunu yapan adaylar, 31 Ocak 2018 tarihinde saat 10:00 da yazılı sınava katılarak bu sınavdan başarılı olan adaylar ise 05, 06, 07 Mart 2018 tarihlerinde sözlü sınava çağırılacaktır. Sınav ile ilgili ve başvuru sonuçları ile ilgili bilgiler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı resmi internet sitesinde duyurulacaktır.

İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim