Milli Savunma Bakanlığı personel temini komutanlığının ilan ettiği memur alımı başvuruları devam ediyor. Bilindiği gibi MSB, Genel Kurmay Komutanlığı, Kuvvet Komutanlıklarında 500 memur alımı yapılacak. Başvuru koşullarında 657 sayılı DMK'nın genel şartları ile “Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” şartlarının arandığı memur alımı 28 Aralık 2017 tarihinde başlamıştı. 2017 yılına ait yapılan alımlarda uzun bir başvuru süresi belirlenmişti. MSB, Kuvvet Komutanlıklarına lise, önlisans, lisans mezularıın başvuru yapabileceği biri çok alıma son başvuru tarihini merak eden adaylar için haberimiz detaylarında başvuruya ilişkin detayları paylaşıyoruz.

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

657 sayılı devlet memurları kanunun 47. maddesindeki genel şartları taşımaları, 18 yaşını tamamlamaları, askerlik ile ilgileri bulunmamaları, daha önce 657'ye tabi ya da sözleşmeli olarak subay, astsubay, erbaş, er görevlerinde halen çalışıyor olmamak yada daha önce istifa etmemiş olmamak, 2016 yılında yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından lisans, ön lisans, ve lise düzeyindeki puan türlerinden 2016-KPSSP03(Lisans), 2016-KPSSP93(Önlisans) ve 2016- KPSSP94 (Ortaöğretim) başvuru koşullarında belirtilen yeterli puanları almış olmak, şartları bulunuyor.

BAŞVURU NASIL YAPLIR? SON BAŞVURU NE ZAMAN BİTECEK?

MSB 2017 yılı personel temini kapsamında 28 Aralık 2017 tarihinde başlayan başvurular 12 Şubat 2018 tarihinde saat 17:00'de son bulacak. Uzman, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, adisyon görevlisi,  şoför, memur, teknisyen, kaloriferci, resepsiyon görevlisi, çevirmen, marangoz, koruma, mühendis, teknisyen, santral operatörü, gibi bir çok nvanda yapıalcan olan alımlara başvurular internet üzerinden yapılabilecek. 26 Şubat tarihinde başvuruları kabul edilenler açıklanacak. 500 memur alımında bir çok unvanda personeller alınacak. Unvanları ve sayılarını başvuru kılavuzundan inceleyebilirsiniz.

SEÇİM AŞAMASI NE ZAMAN?

Açıktan sivil memur personel alımında 12 Şubat tarihine kadar başvuru yapanlardan başvurusu kabul edilenler 19 Mart tarihinde istenilen belgeleri temin etmeleri istenilecek. Adaylara her unvan için uygulama sınavı, mülakat sınavı yapılacak. Kazanan adaylara ise sağlık raporu ve güvenlik soruşturmasından geçmeleri istenilecek.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim