Ekim Ayında yayımlanmış olan Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alım ilanı ile, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 15 Kişilik boş kadro ile Denetçi Yardımcısı alacak. Adayların boş kadroya yerleşebilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların KPSS puan durumuna göre ise, Bakanlık tarafından adaylara Giriş Sınavı yapılacaktır.

Adaylar başvurularına 27 Ekim 2017 tarihi ile başlamışlardı. Başvuru şartlarını taşıyan herkes başvurularını yaptılar bile. Ancak Hala Başvurusunu yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar En geç 06 Kasım 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular 06 Kasım 2017 Pazartesi günü en geç 24:00 a kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Gençlik ve Spor Bakanlığı www.gsb.gov.tr internet adresinden ya da e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/gsb-uygulamalari?goURL adresinden yapacaklardır. Başvurusunu yapmış adaylar ise, 12 Kasım 2017 tarihinde Bakanlığın internet sayfasından başvuru sonuçlarını öğrenebilirler.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar,2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından gün almamış olmak,En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idarî bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği YÖK tarafından onaylı Yurtdışı eğitim fakültelerinden mezun olmuş olmak, Aday tarafından imzalanan Sınav Başvuru Formunun çıktısı ile birlikte formda belirtilen belgeleri Rehberlik ve Denetim Başkanlığına süresi içinde iletmiş olmak şartları aranacaktır.

lanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim