ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS 2017/9 Tercih kılavuzu ile bünyesine farklı kadrolarda toplamda 60 kişilik boş kadro ile 60 memur alımı yapacak. Duyurunun uzun zamandır yapılması beklenmekteydi ve ÖSYM tarafından 15 Aralık 2017 tarihinde yapıldı! Tercih işlemleri 18 Aralık 2017 tarihinde başladı ve artık tercih işlemlerinde son güne gelindi! 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS tercihleri ile bünyesine memur alımı yapacağını belirtti. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı 60 kişilik kadro ile 26 Önlisans mezunu tekniker ve 34 Lisans mezunu Mühendis alacak.  Ayrıca alımlar farklı şehirlerde yapılacaktır.

Mühendis Kadrosu için Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bayburt, Bilecik, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, İzmir, İstanbul, Karaman, Kastamonu, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Mardin, Sinop, Siirt, Trabzon, Zonguldak ve Uşak illerine mühendis personeli alımları yapılacak.

Tekniker Kadrosu için Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Kastamonu, Konya, Malatya, Mersin, Sakarya, Sivas ve Trabzon illerine tekniker personeli alınacaktır.

TERCİHLER SONA ERİYOR?

Adayar tercihlerine 18 Aralık 2017 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık tercih işlemlerinde son günlere gelindi. Adaylar tercihlerini en geç bugün ( 21 Aralık 2017 ) saat 23:59 a kadar https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yapmaları gerekmektedir. Tercih işlemlerinini nasıl yapılacağına dair daha net bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Söz konusu tercih işlemi için adaylardan ÖSYM'ye 15 TL lik Tercih ücretini yatırmaları gereklidir.15 TL'lik onay ücretini ÖSYM'nin resmi internet sitesinden kredi kartı ile ya da bankaların online işlemleri, atm'leri aracılığı ile başvuruların tamamlanması gerekmektedir

Editör: TE Bilisim