ÖSYM tarafından 15 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan duyuruya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için KPSS 2017/9 Tercih Kılavuzu ile memur alımı gerçekleştirecek. Tercih kılavuuz duyurusu 15 Aralık 2017 tarihinde yayımlanmış olup başvurular bugün itibari ile başlamış bulunmaktadır. Adaylar tercihlerine internet üzerinden bugün başlayabilecek. Uzun zamandır beklenen bu duyuruyu ÖSYM duyurdu ve Tercih kılavuzu ile alımı yapılacak 60 memur adayına Mülakat yapılmayacaktır.

HANGİ POZİSYONDA VE İLLERDE ALIM YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS 2017 9 Tercih kılavuzu ile bünyesine toplamda 60 kişilik boş kadro ile memur alacak. Buna göre 26 kişilik kadro ile Önlisans mezunu Tekniker ve 34 Kişilik kadro ile Lisans mezunu Mühendis alımı yapılacak. Adaylar tercihlerini bu kadrolar doğrultusunda yapacaklar ve tercih yapılacak iller şöyledir;

Tekniker Kadrosu içi,Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Kastamonu, Konya, Malatya, Mersin, Sakarya,  Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Sivas ve Trabzon illerine tekniker personeli alınacaktır.

Mühendis kadrosu için ise, Hatay, İzmir, İstanbul, Karaman, Kastamonu, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Mardin, Sinop, Siirt, Trabzon, Zonguldak, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bayburt, Bilecik, Burdur, Çankırı, Denizli, Erzincan, Erzurum, Giresun ve Uşak illerine mühendis personeli alımları yapılacak.

TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM nin duyurusuna göre tercihler 18 Aralık 2017 tarihi itibari ile başlıyor. Yani adaylar tercihlerine bugün başlayabilir ve buna göre en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar tercihte bulunmaları gerekmektedir.

NASIL TERCİH YAPILIR?

KPSS 2017/9 Tercih kılavuzuna tercihler, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yani ÖSYM nin sistemi üzerinden KPSS 2017/9 sekmesine tıklayacar Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile ve ÖSYM nin şifresi ile sisteme giriş yapılarak bilgiler doğrultusunda tercihlerini yapabilecekler.Adaylar istediği iller için başvurularını yaparak formunu önizle, kaydet yapması ve son olarak tercih ücresini ödemeleri gerekmektedir.

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR NE NASIL ÖDENİR?

ÖSYM duyurusuna göre KPSS 2017/9 tercih kılavuzuna ödenecek tutar 15 TL dir. Adaylar 15 TL'lik onay ücretini ÖSYM'nin resmi internet sitesinden kredi kartı ile ya da bankaların online işlemleri, atm'leri aracılığı ile başvuruların tamamlanması gerekmektedir. Toplam 60 memur alımı yapılacak olup son başvuru tarihi 21 Aralık 2017'dir.

Editör: TE Bilisim