Son Dakika olarak yapılan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı yapacağını açıkladı! Devlet Personel başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı farklı alanlardan toplamda 30 kişilik boş kadro ile Uzman Yardımcısı alacak. Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türlerine göre Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan Giriş sınavına katılacaklardır.

ALIM YAPILACAK BÖLÜMLER:

Gençlik ve Spor Bakanlığı toplamda 30 kişilik boş kadro ile Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakülteleri mezunu 10 kişi, Sosyoloji Bölümü Mezunu 10 kişi ve Psikoloji Bölümü mezunu 10 kişi alınacak. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı alımını yapacağı 30 kişilik kadro ile adayların sınava katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunu seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Yukarıdaki alımı yapılacak bölümlerden mezun olmuş olmak ve KPSS puan sıralamasına göre en yüksek puan arasında olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 05 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 16 Şubat 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular z www.gsb.gov.tr internet adresi üzerinden ya da e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/gsb-uygulamalari?goURL adresinden giriş yaparak, “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurmak ve vesikalık fotoğrafı ile mezuniyet belgesini (varsa denklik belgesi) tarayıp eklemek suretiyle başvurularını elektronik ortamda yapacaktır. İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan veya elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim