Gençlik ve Spor Bakanlığı 31 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere farklı bölgelerde toplamda 50 kişilik kadro ile Avukat alımı gerçekleştirecek. Alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı kullanıcak. Adaylardan 2016 yılı KPSSP3 lisan mezunu olan adaylar alınacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 farklı duyuru ile bildiri yaptı. Yapılan bildirilere göre başvuru tarihleri ve alım yapılacak bölgeler farklıdır. Ayrıca alımlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan Giriş sınavı ile belirlenecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı duyurular şöyledir;

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında alım yapacak. Alımlar, Ankara ilinde 3, İstanbul ilinde 1, Kocaeli ilinde 1,Konya ilinde 1, Samsun ilinde 1, Trabzon ilinde 1, Adana ilinde 1, Antalya ilinde 1, Malatya ilinde 1, Gaziantep ilinde 1, Diyarbakır ilinde 1, Erzurum ilinde 1 ve Van ilinde 1 adet olmak üzere toplamda 20 kişi alınacak. 

Bir dğer duyurusunda ise, 9 uncu, 8 inci, 7 nci ve 6 ncı derecelerde boş bulunan 10 (on) adet Avukat alacak. 

Başka bir duyurusunda ise, Merkez teşkilatına 10, Taşra Teşkilatına 10 adet ( Ankara (2) Kocaeli (1) Konya (1) Balıkesir (1) Mersin (1) Trabzon (1) Samsun (1) Malatya (1) Diyarbakır (1) ) olmak üzere toplamda 20 kişi alacak. 

Yapılan bu 3 farklı duyurunun toplamı ise 50 Avukat alımı yapacak. Alınacak adaylarda, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, En az 4 yıllık eğitim veren Hukuk Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Başvuru işlemlerinin son günü itibariyle Avukatlık ruhsatnamesi sahibi olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları gerçekleşecektir. Aksi taktirde uygunsuz olan başvuruları ise geçersiz sayılacaktır.

Başvuruda bulunacak olan adaylar Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı için 27 Ocak 2016 ile 06 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuru yapacak. İlanın tam metni İçin Buraya Tıklayınız.

Merkez ve Taşra Teşkilatı için, 16 Ocak 2017 ile 24 ocak 2017 tarihlerinde başvuru yapacaklardır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Merkez Teşkilatı için 13 Şubat 2017 ile 24 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuruda bulunacaklardır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim