Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı bölümlerden mezun olmuş toplamda 400 kişilik boş kadro ile Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alacak. Söz konusu ilan Haziran ayının ilk haftası yani 07 Haziran 2018 tarihinde yayımlanmıştır ve başvuru süreci artık başlamaktadır. Başvuru yapacak adaylar için haberimizin devamında detaylı bilgi paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 3 farklı grupta ve KPSS puan türüne göre 400 Devlet Gelir Uzman yardımcısı alacak. ALımlar Ankara ili için geçerli olacak olup, KPSSP48 Puan türüne göre 300, KPSSP3 puan türüne göre 50 ve KPSSP12 puan türüne göre 50 Uzman yardımcısı alınacak.

Adayların alım tablosuna göre Grup bazında KPSS puan türlerine göre kadro saysının 10 katı kadar aday Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak sınava katılacaklardır. Sınava katılacak adayların KPSS puan sıralaması alınarak çıkan sonuca göre adaylar sınava çağırılacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR:

Başvuruda bulnacak olan adaylar ,öncelikle başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48, KPSSP3 veya KPSSP12 puan türlerinden en az 70 puan ve üzeri puan almıış olmak, Başvuru süresi içerisinde başvuru yapmak ve Yukarıda sizlerle paylaştığımız alım tablosuna göe 3 farklı grup için belirtilen bölmlerden lisans eğitimi almış olmak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

İlgili ilan 07 Haziran 2018 tarihinde yayımlanmıştır. Buna göre adaylar başvurularına başvuru şartlarını taşımalarıdahilinde 10 Temmuz 2018 tarihinde başlayabileceklerdir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 19 Temmuz 2018 tarihine kadar saat 17:30 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını son başvuru tarihine kadar http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır. Ayrıca bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru sonrasında Sınava girmeye hak kazanacak adayların listesi sınav tarihinden en az 10 gün önce e-Devlet portalı (http://www.turkiye.gov.tr) ile Gelir İdares ibaşkanlığı resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir. Buna göre sınavın yazılı bölümü 04 Ağustos 2018 tarihinde saat 10:00'da Ankara'da yapılacaktır. İlan hakkında dahadetaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim