Gelir İdaresi Başkanlığı 01 Nisan 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 2 bin kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek. Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı duyurusunda Türkiye genelindeki bir çok ile alım gerçekleştirecek. Alımlar gelir uzman yardımcısı pozisyonunda gerçekleşecek. 

ALIM YAPILACAK İLLER

Gelir İdaresi Başkanlığı alım duyurusu ile bir çok adayı sevindirdi. Gelir İdaresi Başkanlığı, Adıyaman 10, Afyon 10, Ağrı 15, Ankara 155, Antalya 85, Ardahan 5, Artvin 5, Batman 15, Bayburt 5, Bursa 100, Diyarbakır 35, Düzce 10, Elazığ 10, Erzincan 10, Erzurum 15, Gaziantep 85, Hatay 45, İstanbul 850, İzmir 150, Kahramanmaraş 30, Kars 5, Kocaeli 50, Konya 45, Mardin 25, Mersin 25, Muş 5, Rize 5, Sakarya 25, Şanlıurfa 85, Şırnak 20, Tekirdağ 50, Varn 15 olmak üzere toplamda 2 bin Gelir Uzman Yardımcısı alınacak. Adaylar başvurularını gerçekleştirirken sadece bir il için başvuru yapabilecektir. Başvuru şartlarına uygun olan adaylar, kadro sayısının 5 katı olmak üzere sınava çağırılacaktır. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak Giriş ınavının yazılı bölümü 14 Mayıs 2017 tarihi Pazar günü saat 10:00 da yapılacaktır. Sınav Ankara ilinde olacaktır. Sınava girmeye hak kazananların listesi, sınav tarihih en az 10 gün önce, e-Devlet portalı (http://www.turkiye.gov.tr) ile BaĢkanlığımız resmi internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Gelir İdaresi Başkanlığı alımı yapacağı 2 bin kişilik kadro ile adaylardan, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendindeki şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu söz konusu olmaması, Başvuru süreleri içerisinde başvurularını yapmak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak, 2015 yılında ve 2016 yılında ÖSYM tarafından düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından A grubu KPSSP35 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranmaktadır. 

BAŞVURULAR:

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 bin memur personel alımı kadrosuna başvuruda bulunacak olan adaylar, 10 Nisan 2017 tarihi ile 28 Nisan 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır. Bu formu elektronik ortam dışında doldurarak süresi içerisinde ‘‘Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi, 25 Mart Mahallesi, İstiklal Caddesi, No:7 Yenimahalle/ANKARA” adresine gelerek baĢvuranların başvuruları da kabul edilecektir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim