Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete de yaymlanan  ilanlar arasında yer alan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı öğrenim dallarından toplamda 33 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu alım yapacağı kadrolar için adaylara Giriş sınavı yapacak olup, Adayların bu sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların KPSS puan sıralamasına göre sıralamaya giren 132 Memur adayı sınava çağırılacaktır. Başvuru sonuçları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından duyurulacak olup, duyuru sonucuna göre ise, 11 Aralık 2017 tarihi ile 22 Aralık 2017 tarihleri arasında sınava çağırılacaklardır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesine alım yapacağı 33 kişilik kadro ile başvurular bugün ( 13 Kasım 2017 ) itibari ile başladı! Buna göre adaylar başvurularını en geç 20 Kasım 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar yapılması şarttır. Buna göre başvurular, http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurt dışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyesine alım yapacak olduğu 33 kişilik Uzman Yardımcılığı kadrosu ile adaylardan sınava katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşının doldurmamış olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P2, KPSSP4 veya KPSSP12 puan türlerinden en az 80 puan almış olmak, En az dörtyıl eğitim veren aşağıdaki alanlardan mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.