Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Ocak ayının başlarında yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı alım gerçekleştirecek. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmiş olup, adyalar için başvuru süreci bugün başladı. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilecekler. Buna göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve adayların KPSS puan sıralamasına göre sınav yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazananlar duyurulacak ve sınava çağırılacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru şartlarını taşıyan herkes başvuruda bulunabilir. Adaylardan genel olarak, 35 yaşından büyük olmamak ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlarları taşımak nitelikleri aranacaktır. 

ÖZEL ŞARTLAR VE ALIM KADROLARI:

Enerji Bakanlığı bünyesine iki farklı alanlada memur alımı gerçekleştirecek. Buna göre, 20 kişilik kadro ile Uzman yardımcısı ve 10 Kişilik kadro ile Avukat olmak üzere toplamda 30 Memur Alımı yapılacaktır. Ayrıca adayların bu yönde de belirtilen nitelikleri taşımaları gereklidir.

20 Kişilik Uzman Yardımcısı kadrosuna başvuru yapacak adaylar, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden ( İlgili bölümler alım yapılacak kadrosuna göre farklıdır. Buna ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz ) mezun olmuş olmak, 2017 yılında yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından A grubu puan durumuna göre KPSSP1, KPSSP2 veya KPSSP7 puan tülerinden en az 75 puan almış olmaları gerekmektedir.

10 Kişilik Avukat kadrosuna başvuru yapacak adaylardan ise, Son başvuru tarihi itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Hukuk fakültesi mezunu olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan türüne göre lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler. Yukarıdaki başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirebilirler. Buna göre adaylar başvurularını www.enerji.gov.tr adresinde bulunan başvuru formunu indirip gerekli alanları doldurmak surati ile ve istenilen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla ETKB Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Bunun dışında yapılak başvurular kabul edilmeyecek ve postada oluşacak gecikme nedeni ile başvuru işlemleri geçersiz sayılacaktır.

Her iki kadr içinde farklı duyuru yapılmış olup aşağıda yapılan duyuruları ve ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Enerji Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı

Enerji Bakanlığı Avukat Alımı

Editör: TE Bilisim