Emniyet Genel Müdürlüğüne çok sayıda polis memuru alımları başvuruları 12 Mart tarihinde başlamıştı. EGM 10 Bin polis alımı başvurularında adaylar yoğun ilgi göstermekte. Başvuru işlemlerini tamamlamayan adaylar için, son başvuru 30 Mart tarihinde tamamlanacak. EGM 22. Dönem polis alımı başvuruları nasıl yapılacak? Polis Memuru alımında başvuru şartları neler? Adayların dikkat etmesi gerekenleri haberimizden bulabilirsiniz.

EGM 10 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU SÜRESİ

Polis Akademisi Başkanlığına POMEM öğrencisi alımı için başvurular devam ediyor. Adaylara son başvuru günü yapılan son dakika açıklamasının ardından başvuru süresinin uzatıldığı açıklaması geldi. Başvuru yoğunluğu ve adayların başvuru ücretlerini yatırmakta işlemlerin uzaması başvuru süresinin uzamasına sebep olmuştu. Başvuru yapamayan adaylar da bu süre içerisinde işlemlerini tamamlamaya devam ettiler. 30 Mart tarihinde son başvurular alınmayacak.

KONTENJANLAR

POMEM öğrenci alımında lisans mezunları arasından 8 Bin polis alımından 800 kadın polis memuru alımı yapılacak. Ön lisans adaylardan 2 Bin polis alımından 200 kadın polis memuru alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Lisans ve Önlisans polis alımlarında başvuru şartlarında adayların yaş ve KPSS puanı adaylar tarafından merak edilmekte.

Yaş şartında 31 Aralık 1989 ve sonra dünyaya gelen adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca 18 yaşını tamamlamamış olan adaylar 22. dönem polis alımlarında başvuru yapamayacak.

KPSS puan şartı: Adayların ön lisans mezunları için 70, lisans mezunları için ise 60 Puan ve üstü almış olanlar başvuru yapabilecek. Diğer başvuru şartları için aşağıdaki linkten başvuru kılavuzların inceleyebilirsiniz.

İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ekibi olarak Polis alım duyurularını sürekli olarak takip ediyor olacağız. Sizlere her zaman Mobil uygulamamız üzerinden veya Sosyal Ağlarımız üzerinden bilgilendirmelerde bulunacağız. Ancak yapılacak her resmi duyuru için www.pa.edu.tr adresini takip etmeniz gerekmektedir. 

Önlisans Başvuru Ekranı: https://onbasvuru.pa.edu.tr/

Lisans  Başvuru Ekranı: https://basvuru.pa.edu.tr

Polis Akademisi Başkanlığı Duyurusu: https://goo.gl/2AfDA8

Editör: TE Bilisim