Devlet Personel Başkanlığı tarafından 06 Ekim 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacağını belirtti. Ekonomi Bakanlığı bünyesine farklı alanlardan Dış Ticaret Uzman yardımcısı alacaktır. Dış Ticaret Uzmanları, Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen hizmetlerde sorumluluk alan memurlardır. Buna göre Dış Ticaret uzmanları hizmetin geretirdiğinde Ekonomi Bakanlığı merkez ve yurtdışı Teşkilatı kadrolarında görev yaparlar. Buna göre Ekonomi Bakanlığı Genel İdare hizmetleri sınıfında 8. ve 9. dereceden kadrolara yapılacak olan giriş sınavı ile Dış Ticaret uzman Yardımcısı alacaktır.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Ekonomi Bakanlığı 30 kişilik kadro ile farklı alanlardan alım gerçekleştirecektir. Bunlar, 8 İktisat, 6 uluslararası ilişkiler, 4 İşletme, 4 Kamu Yönetimi, 4 Hukuk ve 4 Endüstri Mühendisili alanlarında yapılacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylar Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılacak olan Dış Ticaret uzman Yardımcısı alım sınavına başvuru yapabilmeler için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sınavın yapılcağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, ilgilin alanlardan en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerden mezun olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı üniversitelerinden mezun olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 80 puan almış olmak ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen son iki yıl içerisindeki Yabancı Dİl Sınavından en az B Düeyinde puan almış olmak şartları aranacaktır.

Buna göre bu şartları taşıyan ve başvurusu kabul edilmiş olan adaylar 18 Kasım 2017 tarihinde saat 10:00 ile 15:00 saatlerinde Ankara'da SInava katılacaklardır. Bu Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Ekonomi Bakanlığı tarafından resmi sitede 06 kasım 2017 tarihinde duyurulacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 16 Ekim 2017 tarihinde saat 09:00 itibari ile başlayacak olup en geç, 27 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular “www.ekonomi.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılacak olup, şahsen ve posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim