Emniyet Genel Müdürlüğü'ne kadrolu memur alımı ilanı yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığından yapılan duyuruda Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS'den en az 65 alan adaylar başvuru yapabilecekler. Öğrenim düzeyinde ise en az lise mezunları olmaları yeterli olacak. EGM aşçı alımı için daha önce 11 Aralık ile 15 Aralık tarihleri arasında başvurular alınmıştı. Adaylardan gelen bazı bölümlerin de başvurularda kabul edilmesi yönündeki talepler nedeniyle başvuru şartları yeniden güncellendi. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada daha önce başvuru yapan adayların başvuruları kabul edildiği ve yeniden başvuru yapmalarına gerek kalmadığı aktarıldı. EGM aşçı alımı başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI

Emniyet merkez ve taşra teşkilatlarına atanacak olan aşçı alımlarında 2016 yılı KPSS P94 puan türünden en az 65 almaları yeterli olacak. Adayların 657 sayılı Kanunda 48. madde eki genel şartları taşımaları, atanan adaylardan istenilecek olan sağlık şartları ile güvenlik arşiv araştırmalarından olumlu olarak sonuçlandırılmaları, adayların sözlü ve uygulamalı sınavdan başarılı olmaları gerekiyor. Ayrıca yenilenen başvuru kılavuzuna göre öğrenim durumunda; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı-Turizm/Otelcilik ve Turizm Dalından birinden mezun olmaları gerekiyor.

EGM HANGİ İLLERE AŞÇI ALIMI YAPILACAK?

Yardımcı hizmetler sınıfında yer alan kadrolu aşçı alımlarında toplam 15 kişi alınacak. Bayburt Pomem 2, Gümüşhane 1, Bingöl 2, Iğdır 2, Erzurum 1, Malatya Pomem 2, Balıkesir, Ayvalık Pomem 2, Samsun 1, Eskişehir Pomem 1, Kırıkkale 1 kişi olmak üzere 15 personel alınacak.

BAŞVURU VE SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ

Başvurusu kabul edilen adaylar sözlü ve uygulamalı sınava katılacaklar. İstenilen belgelerde kimlik belgesi, 2 adet fotoğraf, mezuniyet belgesi- diploma, KPSS sonuç belgesi bulundukları illerdeki emniyet müdürlüklerindeki personel şube müdürlüklerine bizzat başvuru yapılabilecek. Sözlü ve/veya uygulamalı sınava 5 aktı aday çağırılacak. ak kazananlar EGM internet sitesinden duyurulacak.

Yapılan Güncellemede; 2017 yılı 9. Dönem kadrolu Aşçı alımı başvuruları 11/12/2017-15/12/2017 tarihleri arasında alınmıştı. EGM daha önce açıklamış olduğu aşçı almında, ortaöğretim bölümlerinden aşçılık ve mutfak bölümlerinden mezun adayları başvuru yapabilmekteydi. Yapılan değişiklik ile eşdeğer diğer bölümlerde eklendi.

Başvurular 05/03/2018 – 09/03/2018 tarihleri arasında alınacak.

Başvuru kılavuzu için tıklayın

Editör: TE Bilisim