Emniyet Genel Müdürlüğü en az lise mezunu 2.500 polis alımı yapacak. 

Polis Meslek Yüksekokullarında PMYO 2018-2019 Eğtim ve öğretim döneminde polis adayları alımları için yeni bir duyuru açıklandı. Buna göre Toplamda 2 Bin 500 alımdan 250 kişi kadın olmak üzere 2 Bin 250 kişi erkek polis alımı gerçekleşecek. 

2018 Yılı PMYO sınavına girecek olan adayların yaş şartı ve TYT ham puanında alması gereken puan belli oldu. 

YAŞ ŞARTI;

Başvruu şartlarında lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Adayların 18 Yaşını tamamlamış olmaları ve 31 Aralık 2018 tarihi itibari ile 26 yaşından gün almamış olmaları gerekecek. Yaş düzeltmelerinde ise düzeltmeden önceki yaş geçerli olacak.

TYT HAM PUANI 

Polis Akademisine bağlı PMYO'da yapıalcak eğitimelre katılmaya hak kazanmak isteyen adayların 2018 yılı TYT sınavından en az 260 ham puan almış olmaları gerekecek. Şehit ve vazife malulu eş ve çocuklarının TYT puan türlerinden en az 150 puan almaları yeterli olacak. 

Polislik sınavına girmek isteyen adayların giriş koşulları, sınav takvimi ve dieğr detayları Polis Akademesi ileleyen günlerde açıklayacak. İşin olsa ziyaretçilerine başvuru kılavuzu belli olur olmaz aktaracak. İşin olsa mobil uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.