Devlet Personel Başkanlığı tarafından 18 Ekim 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için alım gerçekleştirecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ( TBMM ) bünyesine farklı bölgelerden ve kadrolardan toplamda 192 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, Adayların KPSS puan sırasına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından adaylarda sınav yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı bünyesine alımını yapacak olduğu 192 kişilik boş kadro ile, Ankara, İstanbul ve Kocaeli illerinde alım yapacak. Adaylar 192 kişilik boş kadroya başvuru yapabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak, En az lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden, Önlisans mezuları için KPSSP93 puan türünden ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adayların KPSS puan durumuna göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan sınavda başarılı puan almış olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı resmi internet sayfasında yapılacak olan duyuruyu takip etmeleri gerekmektedir. Yapılacak duyuruda adaylara Sınav tarihini, Sınav yerini, Saatini ve kimlerin sınava katılacağı belirtilecektir.

SINAVA BAŞVURULAR:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 192 memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 30 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular aşağıdaki vereceğimiz adresten Elektronik ortamda yapılacaktır. Bunun dışında şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.Ayrıca ilanın tam metnine de aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskaligi

Editör: TE Bilisim