Devlet Personel Başkanlığı kamu kurumlarının 2018 yılında açıktan ve nakil yolu ile yapacak olduğu kişi sayısını açıkladı. DPB resmi internet sitesinden yapılan duyuruda, kurumların kadro dağılımı açıkladı. 2018 yılında merkezi bütçe kanunu kapsamında kurumların nakil yoluyla yada açıktan atamalarda atama izni verilen kurumların izin verilen kadro sayıları duyuruldu.

Bilindiği gibi 2018 yılı merkezi bütçe kapsamında 5000 (5 bin) açıktan yada naklen atamalar için izin verilmişti. Bu kadro sayılarının kurumlara dağılımını ise Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının teklifi başbakan onayı ile kurumlara dağılımını ve kullanımına izni vermekte. 19 şubat tarihli karara göre Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından teklif edilen karar Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylanarak kurumlara gönderildi.

Atama izni verilen Yükseköğrenim kurumları ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatılarında toplam sayı 317 olarak belilendi. Yükseköğrenim kurumlarında 333 kişi, kurumlarda ise 317 kontenjan verildi. 

Atama izni verilen kurum ve kadro dağılımları için tıklayın 

Kontenjan atama oluru için tıklayın

Editör: TE Bilisim