DKK En Az Lise Mezunu Memur Alacak
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı memur alımı gerçekleştirecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinin memur ihtiyacını karşılamak üzere farklı bölgelerde ve farklı pozisyonlarda memur alacak. Başvurular için ve daha ayrıntılı bilgi için haberimizin devamını inceleyiniz.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 05 Ağustos 2015 tarihinde yapmış olduğu duyuruya göre bünyesine farklı bölgelerden ve farklı pozisyonlardan memur alımı yapacak. Alınacak olan pozisyonlar, Muhasebeci, Zabıt Katibi, Elektrik Mühendisi, Makine Mühendisi, Mimar, Restaratör/Konservatör, Grafiker (Bilgisayar), Bilgisayar Programlama Teknikeri, Harita ve Kadastro Teknikeri, Psikolog, Hademe ve Aşçı olmaktadır. Sizde Deniz Kuvvetleri bünyesine dahil olabilmek için alt kısımda verilmiş olan niteliklere uygun olmanız gerekmektedir. 
ARANAN NİTELİKLER:
a. Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
(1) Türk Vatandaşı olmak,
(2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
(3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
b. Askerlik durumu itibariyle;
(1) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
(2) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
(3) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
c. Tarafsızlık ve devlete bağlılık: Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar. Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler,
ç. İlan edilen unvanların öğrenim şartını sağlamak ve bu öğrenimle ilgili olarak tabloda belirtilen 2014 veya 2015 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan asgari notu almış olmak. Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği Yüksek Öğretim Kurulu’nca onaylanmış olmak.
d. Başvuru bitiş tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (09 Eylül 1996 ve daha önce doğanlar) ve 01 Ocak 2015 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1980 ve daha sonra doğanlar).
e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak.
f. Seçim ve mülakat aşamalarını asil ve yedek olarak kazanan adayların sevk edilecekleri Asker Hastanelerinden veya Asker Hastanelerinin Geçici Sağlık Kurullarından “TSK da Sivil Memur Adayı Olur’’ kararlı rapor almış olmak.
g. Kazanan adayların; yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.
ğ. “Şehit, malul ve muharip gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi sınav puanına (KPSS Puanı) %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan” dikkate alınacağından, internetten yapılan başvuru sonrası adaylar şehit/gazi yakını olduğunu gösterir belgenin alt kısmına aday bilgileri ve aday yakınlık derecesi yer alacak şekilde 11 Eylül 2015 tarihine kadar 0216 310 72 46 numaraya faks ile göndereceklerdir. Geç gelen fakslara işlem yapılmayacaktır.
BAŞVURULAR:

a. Başvurular http://personeltemin.dzkk.tsk.tr internet adresinde “2015 yılı 1’inci Dönem Devlet Memuru Alımları” başlığı altında “İlk Başvuru” kısmından 05 Ağustos - 09 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
b. Adayların başvuru kılavuzunun tamamını okuduktan sonra yukarıda belirtilen link üzerinden “İlk Başvuru” kısmından girerek istenilen bilgileri doldurmaları gerekmektedir. Adayların KPSS puanları kurumumuz tarafından ÖSYM’den alınmaktadır.
c. Başvuru sonrası her adaya bir şifre verilecektir. Şifreler başvuru sonrası bilgisayar ekranında görüntülenmekte olup adayların e-posta adreslerine gönderilmemektedir. Adaylar verilen şifreyle, başvuru süresince 2015 yılı 1’inci Dönem Açıktan Devlet Memuru Alımları başlığı altında Aday Girişi kısmından başvurularını kontrol edip güncelleyebileceklerdir.
ç. Şifrenizi kaybetmeniz durumunda “Aday Girişi” kısmında bulunan “Şifremi Unuttum” kısmında daha önce girdiğiniz bilgileri girerek şifrenize ulaşabilirsiniz. İdarece, adayların yazılı, sözlü veya bilgi edinme başvurusu yolu ile yapacakları “Şifre Öğrenme” taleplerine yanıt verilmeyecektir.
d. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
e. Adaylar birden fazla unvana veya bölgeye başvuru yapamayacaktır.
f. Doldurulan bilgilerin, kılavuzda yer alan başvuru şartlarına uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda alım sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (atanma sürecinde dahi olsa) aday elenmiş kabul edilecek ve adayın işlemleri iptal edilecektir. 
İlanın tam metin kılavuzunu inceleyerek alınacak olan memur sayısına, kadrolara ve diğer önemli bilgilere ulaşabilirsiniz.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim