Diyanet İşleri Başkanlığı yayımlamış olduğu ilana göre bünyesinde bulunan memur eksikliğini gidermek için alım yapacak. Alım ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı farklı kadrolardan toplamda 10 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Duyuru geçtiğimiz günlerde yapılmış olup başvuruların 25 Aralık 2017 ve 26 Aralık 2017 tarihlerinde başlamasını ardından artık sona ermektedir. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirebilecek.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 10 kişilik boş kadro bünyesine  6 kişilik boş kadro ile En az döert yıllık Dini yükseköğretim mezunu olan Diyanet İşleri Uzman yardımcısı ve en az dört yıllık Dini eğitim veren yükseköğrenim mezunu olan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman yardımcısı alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığının yukarıdaki kadrolarına başvuru yapacak adaylar, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türüne göre en az 60 puan almış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren dini yükseköğrenim mezunu olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

Ayrıca bunlar dışında adaylardan, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavından veya Diyanet İşleri Uzman Yardımcılığı yarışma sınavına katılmış ve iki defadan fazla başarısız olmamış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak, şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvuru yapacak adaylar başvurularını bir an önce gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre başvurular, en geç 16:30 saatine kadar Diyanet İşleri Başkanlığı DİBBYS (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi) programı üzerinden alınacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim