Diyanet İşleri Başkanlığının alım başvuruları 21 Nisan 2017 tarihi itibari ile başlamıştı. Ancak başvurular bugün sona ermektedir. Adaylar gün içerisinde en geç 16:30 a kadar başvurularını https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden e-başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2017-I) e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı imam hatip ilanını hatırlayacak olursa. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki İmam Hatip eksikliğini gidermek amaçlı farklı bölümlerden toplamda 415 İmam hatip alımı yapıyor. Adaylar başvuru yapabilmeleri için 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Adaylar 2016 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu Lisans mezunları için KPSSP124, Önlisans mezunları için KPSSP123 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları şarttır. 

Ayrıca Yurtdışından başvuru yapmak isteyen adaylar ise başvuru için istenilen belgeleri göndererek üçüncü şahıs ile başvuru yapabilirler. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınava katılacaklardır. Adaların KPSS puan sıraları sınava katılıp katılamıyacaklarını belirleyecektir. Kadro sayısının 3 katı kadar sınava çağırılacaktır. 

BURADAN İLANI DAHA DETAYLI İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
Editör: TE Bilisim