Diyanet İşleri Başkanlığı memur personel alımı gerçekleştirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı toplamda 25 Öğretmen Alacak. Sizde Diyanet İşleri Başkanlığı ailesine katılmak için ilanın devamında verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı 10 Haziran 2016 tarihli yaptığı duyurusuna göre bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere Taşra teşkilatında Eğitim Merkezlerine toplamda 25 adet Öğretmen alacak. Alınacak olan Öğretmenler Giriş sınavına girerek başarılı olanlar kadroya alınacaktır. Giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır. 

Alım şartları nelerdir?
  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
  • Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,
  • Memuriyette adaylığı kalkmış olan adaylar,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
  • En az dört yıllık yükseköğretim mezunu olan adaylar,
  • Başkanlığımızca düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu olmak veya bu alanlarda yetkinliği Başkanlığımızca tespit edilmiş olmak.

Başvurular nereye ve ne zaman yapılacak ?

Başvuruda bulunacak olan adaylar 13 Haziran 2016 tarihi ile 27 Haziran 2016 tarihleri arasında saat 16:30 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Başkanlığımız merkezinde çalışanlar çalıştıkları birimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen müracaat edeceklerdir.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim