Dışişleri Bakanlığının sözleşmeli memur alımı ilanlarından bir tanesine en az lise mezunu olmak yeterli. Bakanlığa bağlı Kahire Büyükelçiliği ihtiyacı bulunan sekreter kadrosuna bir kişilik alım gerçekleştirecek. Personel alımı ilanı Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu başvuru şartları da netlik kazandı.

LİSE MEZUNU SÖZLEŞMELİ MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI;

Adaylarda aranan bazı başvuru şartları şöyle; T.C. vatandaşı olmak, 46 yaşından gün almamak, en lise mezunu olmak, kamu hakkından mahrum olmamak, adayların ayrıca yüz kızartıcı bir suç nedeniyle hapis cezasına mahkûm olmamış olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak, görevini sürdürecek herhangi bir iklim koşullarını sağlamak, sağlık kurulu belgesi ile belgelemek, iyi derecede Arapça ve Türkçe bilmek, bilgisayar ve daktilo bilgisi bulunmak,

İSTENİLEN BELGELER;

Adayların özgeçmiş oluşturarak sınava katılmak istediklerini belirten bir dilekçesi, pasaport aslı veya onaylı sureti, nüfus cüzdanı aslı veya onaylı sureti, diploma aslı veya onaylı sureti, askerlik belgesi aslı istenilmektedir. Adayların posta ile başvuru yapacakları durumlarda diploma, nüfus cüzdanı, pasaport ile askerlik  belgesinin fotokopisini gönderebileceklerdir. başvurular 7 haziran tarihine kadar sürecek. 

Yazılı eleme sınavı 23 Haziran tarihinde yapılacak. Sınav Kahire Büyükelçiliğinde saat 10:00'da başlayacak. 

Aşağıdaki linki kopyalayarak, tarayıcıdan açabilirsiniz.

Başvuru bilgileri için: https://goo.gl/vkSrB6

Editör: TE Bilisim