Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı duyurusu yayımladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı farklı bölümlerde toplamda 60 Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alacak. Alımlar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Sınav ile belirnecektir. Konsolosluk ve İhtisas Memurları, Dışişleri Bakanlığının 6004 sayılı Teşkilat Kanunu uyarınca, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.

Dışişleri Bakanlığının yaptığı duyurusuna göre yapılacak sınavlar ile Bakanlığa alınacak Konsolosluk ve İhtisas Memurlarının, genel görev tanımları çerçevesinde, merkez ve yurtdışı teşkilatında konsolosluk, kamu diplomasisi, ekonomik ve kültürel işler, protokol, kançılarya idaresi ve ulusal mevzuatla bağlantılı hukuki, idari ve mali işler alanlarında görev yapmaları öngörülmektedir.

Yapılacak Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan gerçekleşecek olup Ankara ilinde yapılacaktır. 

Sınav için adaylar hangi şartları taşımaları gerekmektedir?

Dışişleri Bakanlığının yapacağı sözlü ve yazılı sınava katılmak isteyen memur adayları, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavına dört farklı kategoriden birinden başvurulabilecek olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, 2015, 2016 veya 2017 yıllarında sınava girilecek yabancı dilde alınmış olan asgari YDS/e-YDS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile yazılı sınava kabul edilecek aday sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Eşdeğerliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2015, 2016 veya 2017 yıllarında alınan puanların, bahsekonu uluslararası dil sınavına ilişkin sonuç belgesinin alındığı sınav dönemi itibarıyla ÖSYM tarafından belirlenen YDS’deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır. Bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek ve sınava katılmaya hak kazanan adayların isim listesi bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

Hangi dillerden kaç memur alınacak ve kadro sayıları nedir?



Başvurular ne zaman, nereye yapılacak ve hangi belgeler istenecek?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanına başvuru yapacak olan adaylar en geç 20 Şubat 2017 tarihine kadar Pazartesi günü saat 18:00 a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Adaylardan başvuru sırasında şu belgeler istenecektir;
  • Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası,
  • Diploma veya Mezuniyen belgesi,
  • Son görümünü yansıtan vesikalık fotoğraf ( erkek adaylar için sakalsız ve kıravatlı olmak şartı ile ),
  • YDS/e-YDS veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi,
  • Varsa lisansüstü eğitim diploması
Ayrıca adaylar Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler. Tam metinden sınav konularını ve diğer bilgileri inceleyebilirsiniz.