Dişişler Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur personeli alımı yapmaya devam ediyor. Genel olarak Dışişleri Bakanlığı alım yapacağı kadrolar için bildirileri hazırlamakta ve Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan ilan ile Dişişleri Bakanlığının KPSS şartı olmadan 50 memur alımı yapacağı Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyuruldu. Alım başvuruları 4 Ocak 2017 tarihi ile başladı. Normalde başvurular 13 Ocak 2017 tarihinde sona erecekti ancak ikinci bir duyuru ile başvuruların 25 Ocak 2017'ye kadar uzatıldığı belirtildi ve başvurular halen kabul edilmeye devam ediyor.

Kimler Başvurabilir

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ilan ile 50 memur alımı yapılacağı kamuoyuna duyuruldu. Peki alım ilanına göre bu alıma kimler başvuru yapabilir? Adayların sahip olması gerektiği özellik nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşıyor olmak
35 yaşını doldurmamış olmak ((01.01.1982 ve daha sonrası)
Üniversitelerin dört yıllık bölümlerinden mezun olmak (belirlenen bölümler)
YDS sınavından 85 ve üzeri puan almış olmak

Yukarıda belirtilen nitelikler Dişişleri Bakanlığı tarafından aranmakta olup başvurular 4 Ocak 2017 tarihinde başladı ve 25 Ocak 2017 tarihinde sona erecektir. Başvurular internet üzerinden devam etmekte olup başvurular için aşağıda ki linki takip ediniz.

https://sinav.mfa.gov.tr
İlk yayımlanan resmi bildiri;
https://sinav.mfa.gov.tr/images/documents/2016MMSinavDuyuru.pdf
Başvuru süresinin uzatıldığını belirten ikinci bildiri;
https://sinav.mfa.gov.tr/images/documents/2016MMSinavDuyuruDuzeltme.pdf
Editör: TE Bilisim