Geçen gün Devlet Personel Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığınını bünyesine 20 memur alımı yapacağını belirtmişti. yapılan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı 20 Memur alımı başvuruları bugün ( 01 Kasım 2017 ) başladı! Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularına başlayabilirler. Buna göre Dışişleri Bakanlığı bünyesine, yapacağı Giriş sınavı ile Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımı gerçekleştirecek.

Yapılcak Giriş sınavı adayların başarı sırasına göre belirlenecektir. Dışişleri Bakanlığı İngilizce dilinden 10 kişi, Almanca ve Fransızca dilinden 6 kişi, İspanyolca ve İtalyanca dillerinden 2 kişi, Arapça ve Çince dillerinden 2 kişi olmak üzere 20 kişi alınacak ve buna göre Sınava toplamda 300 kişi çağırılacaktır.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Dışişleri Bakanlığı 20 kişilik kadro ile adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden veya bunalara denkliği olan ve YÖk tarafından onaylanmış Yurtrtdışı fakültelerinden mezun olmuş olmak, YDS den, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Arapça ve Çince dillerinden puan almış olmak ve Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Adaylar başvurularınıelektonik ortamda yapacaklardır. Başvurular bugün ( 01 Kasım 2017 ) itibari ile başlamış olup en geç 20 Kasım 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak adaylar son başvuru gününe kadar başvurularını saat 18:00 a kadar https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim