Dışişleri Bakanlığı memur alımı yapıyor. Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 30 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Alım duyurusu Ekimin ilk haftasında 10 Ekim 2917 tarihinde yayımlandı! Buna göre Dışişleri Bakanlığı bünyesine 30 kişilik boş kadro ile Aday meslek Memuru alımı yapacak, Adaylar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Giriş sınavı ile belirlenecek olup, başvurular 19 Ekim 2017 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

Kadro hakkında kısa bir bilgi verecek olursak, Aday Meslek Memurluğu, Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları 12 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak başvurular 31 Ekim 2017 tarihinde sona ermektedir. Adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 18:00 a kadar Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Adayların Aday Meslek Memurluğu sınavına katılabilmeleri için, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, sınavın yapılacağı yılında ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, İlgili üniversitelerin dört yıllık eğitim veren yurtiçi üniversitelerinden veya denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı üniversitelerden mezun olmuş olmak, - 2015, 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS/e-YDS), sınava girilen birinci yabancı dilde (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 85 puan almış olmak gerekmektedir.

İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak tam metine ulaşabilirler.