2018/1 atamaları için tercihleri alınmaya başlandı. ÖSYM Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi kamu kurumlarına personel alımları için yapmış olduğu ilanlarda mülakat sınavı olmadan da personel alımları yapılacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi taşra teşkilatlarına yapılacak olan 130 kişilik farklı unvanlardaki memur alımlarını aktarıyoruz. Hangi unvanlarda alım yapılacak. Başvuru şartları neler?

130 KİŞİ ALINACAK

ÖSYM kamu personeli seçme puanları tercih yapan adayların en yüksek puanı atadığı merkezi atamalarda DHMİ 130 alım yapacağı belirtildi. DHMİ merkezi alımlarda mülakat şartı bulunmuyor. Tercihler 5 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Başvuru kılavuzunda bulunan lise mezunu teknisyen alımlarıda Türkiye genelinde bir çok ile atama yapılacak. Ön lisans mezunu adayları da arf memuru, tekniker kadrolarına başvuru yapabilecek. 88 kadro ayrılan Lisans mezunları ise Apron Memuru, Mühendis, Memur kadrolarına tercihte bulunabilecek.

BAŞVURULAR;

Baaşvurular merkezi tercihler ile yapılacak. Adayların ÖSYM'nin yayımladığı başvuru kılavuzunu inceleyerek adaylardan aranan niteliklere uygun bulunan kadroları tercih etmeleri gerekiyor. Başvuru şartlarına uygun olmayan adayların başvuruları iptal edilmekte. 

Ayrıca adaylar başvurularda başvuru ücreti olarak 15 Tl ödeme yapması gerkiyor. Başvuru ücretleri ÖSYM ödeme sayfası üzerinden kredi kartı ile de yapılabilecek. 

İŞİN OLSA