Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile atama yapmaktadır. Atamaların haricinde yıl içerisinde boş kadroların dolması için daimi ya da sözleşmeli statüsünde ilanlar veren Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı gerçekleştirecek.

Hangi Şehirler İçin Alım Yapılacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2016/1 KPSS Merkezi Atama ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacak. Peki alımlar hangi şehirler için yapılacak. Bilindiği gibi DSİ Türkiye'nin dört bir yanında bulunan büyük bir kurumdur
Açıklanan kadrolar incelendiğinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün personelleri Elazığ, Erzurum, Diyarbakır, Edirne, Van, Kahramanmaraş, İzmir ve belirtilmeyen bazı şehirler için alacak. Adayların önlisans mezunu olması istemektedir.

Hangi Nitelikler Aranıyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü merkezi atama ile çok sayıda personel alımı yapacak. Peki personellerin başvuru yapması için hangi niteliklere sahip olması gerekiyor
3174:İşletme-Muhasebe önlisans programından mezun olmak. 3173:Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programlarının birinden mezun olmak. 7257:Seyahate Ve Arazide Çalışmaya Elverişli Olmak.

Yukarıda yer alan niteliklere sahip olan adaylar ÖSYM aracılığı ile DSİ'ye başvuruda bulunabilir.