Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 27 Ekim 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı farklı bölümlerde olmak üzere toplamda 50 boş kadro ile Çalışma Uzman Yardımcısı alacak. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavına göre ve yapılacak olan Sınav ile belirlenecektir. Sözlü Sınav, 26 Aralık 2016 tarihi ve 13 Ocak 2017 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Emek Mah.17Cadde No:13 P.K:06520 Çankaya/ANKARA adresinde yapılacaktır. Ayrıca adayların bu sınava katılabilmeleri için aranan bazı şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Aranan şartlar, hangi bölümlerde Uzman Yardımcısı alınacağı ve başvuru bilgileri şöyledir.

Hangi Alanlarda Kaç Kişi Alınacak ?
  • Hukuk Bölümüne KPSSP103 ile 10 Kişi,
  • Fen/Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümüne KPSSP102 ile 10 Kişi,
  • Siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler fakülteleri Bölümüne KPSSP114 ile 30 kişi,

Olmak üzere toplamda 50 Kişi alınacaktır. Ayrıca yukarıdkai alanlara alınacak olan adaylar, En az dört yıllık lisans eğitimi verilen fakültelerden mezun olmaları gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nelerdir?
  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki belirtilmiş olan şartları taşıyan adaylar,
  • 01 Ocak 2016 tarihi itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar,
  • Yukarıdaki alımı yapılacak bölümlerde en az dört yıllık lisans eğitimi verilen fakültelerden mezun olan adaylar,
  • Erkek adaylar için askerliğini bitirmiş veya askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek olan herhangi bir sağlık durumu olmayan adaylar,
  • ÖSYM tarafından 2015 yılında düzenlenmiş Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP102, KPSSP103 ve KPSSP114 puan türünden puan almış olan adaylar,
  • Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak yapılan başvuruların yukarıdaki tabloda belirtilen aday sayısından fazla olması halinde, mezun olunan bölüme göre puan türü en yüksek olan adaydan başlamak üzere bu ilanda belirtilen kadronun dört katı sayıda aday sözlü giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
Başvurular ne zaman ve nereye yapılacak?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 11 Kasım 2016 tarihi ile 02 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Başvurular, mesai bitiminde sona erecektir. Sınava girecek adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emek Mah.17.Cadde No:13 P.K:06520 Çankaya/ANKARA adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna şahsen veya posta ile başvuracaklardır. Posta yolu ile yapılan gecikmelerde adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

İlanın Ayrıntıları ve ilanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim