Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilen önem her sene artmaya başladı. Şehirlerin daha kapsamlı büyümesi, bakım ve bölgelerde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için Belediyeler ile de görüşmeler devam ediyor. Bu bağlamda Belediyelerin sözleşmeli ve daimi personel alım ilanları arttığı gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınında her sene memur alımı artmaya başladı. 2016 yılının ilk memur ataması olan 2016/1 Merkezi Atama Kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da personel alımı gerçekleştirecek.

Aynı zamanda Bakanlık yıl içerisinde kurum sınavı açabilmekte ve buralardan da personel alımı gerçekleştirmektedir

Hangi Pozisyonlara Personel Alımı Yapılacak

Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile gerçekleştirilecek olan 2016/1 atama kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  da Merkezi Atama yapacak. Peki hangi pozisyonlara alım yapılacak.

İnşaat Mühendisi,
Çevre Mühendisi
Makine Mühendisi
Elektrik Elektronik Mühendisi
Jeodezi
Fotogrametri Mühendisi
Harita Mühendisi

Yukarıda adı geçen tüm pozisyonlarda bulunan açıkları doldurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da atama yapacak. Memurlar söz konusu kadrolara başvurmak için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan atamalara müracaat etmeleri gerekmektedir. Adayların yaptığı başvuruların onaylanması için 15 liralık ödemenin anlaşmalı bankalara yatırılması gerekmektedir.