Devlet Personel Başkanlığı tarafından 18 Eylül 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliği karşılamak adına Sınav yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Başkanlığı genel idare hizmetleri sınıfında açıkta bulunan 80 kişilik boş kadro le İş Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna İşin Yürütümü yönünde görev yapacak 80 memur alımı yapacak. Adaylar Sınav sonucuna göre belirlenecek olup, adayların bu sınava katılabilmeleri için aranan şartları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartını taşımaları gerekmektedir. Sınav Ankara'da yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazananların başarı listesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığının resmi İnternet adresinde ilan edilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş teftiş kurulu Başkanlığı ilanına başvuruda bulunacak olan adaylar, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP9, KPSSP42 ve KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden en az 85 ve üzeri puan almış olmaları, sağlık açısından görevini yapmasını engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, herhangi bir sicil kaydı bulunmamak, bu sınava daha önce hiç girmemiş yada bir kez girmiş olmak, Hukuk, siyasal bilgiler, siyasal bilimler, iktisat, idari bilimler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle, bunlara denkliği onaylanmış yerli ve yabancı yüksekokullardan birini bitirmek şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 04 Ekim 2017 tarihinde başvurularına başlayacak olup en geç 18 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İle İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İnternet sayfasından yer alan başvuru sistemi bağlantısı üzerinden indirilecek ve doldurup imzalanmak sureti ile ve diğer başvuru sırasında istenilen belgeler ile birlikte son başvuru en geç mesai saati bitimine kadar , “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emek Mahallesi, 17. Cadde No:13 C Blok Kat:11 Pk: 06520 Çankaya / ANKARA” adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna şahsen veya posta yolu ile yapmaları gerekmektedir.

Şahsen yapılacak başvurularda en geç 18 Ekim 2017 tarihine kadar mesai saatinine kadar yapılası gerekmekte olup, Posta ile yapılacak başvurularda ise en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar İş Teftiş Kurulu başkanlığına ulaşması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ise aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanın metnini inceleyebilirler.

https://goo.gl/egDH1J

Editör: TE Bilisim