Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi internet sayfasında 02 Ekim 2017 tarihli yayımlanan duyuruya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine 145 kişi alacak.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 50 inci maddesi gereği çıkarılan Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliğine göre farklı illerde görev almak üzere 145 kişilik boş kontenjan ile belirtilen illerdeki toplu iş sözleşmesi uyuşmazlıklarında görevlendirilmek üzere Seçici Kurul tarafından Arabulucular seçilecektir.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına alım yapılacak iller ise, Adana 6, Ankara 18, Antalya 6, Aydın 3, Bursa 8, Diyarbakır 3, Edirne 5, Elazığ 3, Erzurum 3, Eskişehir 5, Gaziantep 5, İstanbul 20, İzmir 15, Kayseri 3, Kocaeli 10, Konya 6, Malatya 3, Ordu 5, Sakarya 3, Samsun 3, Sivas 3, Trabzon 3, Van 3 ve Zonguldak 3 kişi olmak üzere toplamda 145 kişilik kontenjan ile alım yapılacak.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Arabulucuk seçmelerine katılacak adaylar, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, herhangi bir siyasi parti organlarında görev almamak, Medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip olmak, Yükseköğretim Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bulunmamak, Hukuk, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, maliye, iktisat ve işletme öğrenimi yapılan en az dört yıllık bir yükseköğretim kurumunu bitirmiş ve işçi-işveren ilişkileri alanında en az beş yıl çalışmış veya diğer yükseköğretim kurumlarını bitirmiş ve kamu kurum ve kuruluşlarında en az on yıl iş hukukuyla ilgili görevlerde çalışmış olmak ve Sendika şubesi, sendika ve konfederasyonlarda herhangi bir suretle görevli bulunmamak şartları aranmaktadır. 

BAŞVURULAR VE İSTENİLEN BELGELER:

Adaylar başvurularına duyuru tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 17 Ekim 2017 tarihine kadar yapılması şarttır. Başvurular, Son gün mesai saati bitmine kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çalışma Genel Müdürlüğü (Emek Mahallesi, 17. Cadde No:13 Pk: 06520 Çankaya / ANKARA) adresine göndermeleri gerekmektedir. Ayrıca eksik belge ile başvuru yapan ve postada yaşanacak geçikme yaşayanların başvuruları değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Başvurusunu yapmış ve başvusu onaylanmış adayların görev süresi 30 Aralık 2017 tarihine kadardır. Yeniden müracat etmek isteyen adaylar Arabuluculuk Müracat süresi içerisinde istenilen belgeleri göndermeleri gerekmektedir.

Buna göre adaylardan istenilen belgeler ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının resmi internet sayfasında indirilecek olan başvuru formu, nüfuz cüzdanı veya kimlik kartı örneği, onaylı diploma örneği, hizet belgesi, ikametgah belgesi, 1 adet vesikalık fotoğraf, sabıka kaydı belgesi ve Çalıştığı kurumdan hakkında herhangi bir soruşturma olmadığına dair belge ile başvuru yapılır.

Arabulucular, istekleri de göz önünde bulundurularak en çok iki görev alanına başvuruda bulunabilir. İstek olmayan görev alanına ilişkin illere başvurular arasından Seçici Kurul tarafından görevlendirme yapılır. Başvuru formuna ve ilanın tam metnine aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

https://goo.gl/yHQhgh

DİĞER ALIM HABERLERİNE BURADAN ULAŞINIZ

Editör: TE Bilisim