Yapılan duyurulara göre, Valillkler sürekli olarak bekçi alım ilanı yayımlamakta. Son olarak yapılan duyuruya göre, Bursa Valiliği bünyesine farklı ilçelerden toplamda 250 kişilik kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı gerçekleştirecek. Bursa Valiliği tarafından yapılan duyuruya göre, Çarşı ve mahalle Bekçisi kanunu kapsamında Emniyet Sınıfında Bursa ili sınırları içerisinde görevlendirmek üzere toplamda 250 Bekçi alımı yapılacak.

Adaylar başvurularını gerçekleştirmeleri durumunda Öncelikle sözlü sınava katılacak ve sözlü sınavdan başarılı not alan adaylar yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonucuna göre ise, asil ve yedek listesi belirlenecektir. Buna göre Bursa Valiliği, Nilüfer : 50 - Osmangazi : 110 - Yıldırım : 90 olmak üzere Toplam : 250 kontenjan ile bekçi alacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

Bursa Valiliği Bekçi alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Bursa il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet ediyor olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Erkek olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış ve 30 yaşından gün almamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, En az 167cm boyunda olmak, Türk toplum telakkilerine (anlayışına) göre kötü şöhretli tanınmamak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular, 14 kasım 2017 tarihi ile 28 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.  Başvurular ilgili ilçe emniyet genel müdürlüklerine Şahsen yapılacaktır. Başvurusu onaylanan adaylar ise 04 Aralık 2017 tarihi ile 08 Aralık 2017 tarihleri arasında sözlü sınava çağırılacaktır. Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirler. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim