Bilim Teknoloji ve İletişim Kurumu 20 Aralık 2017 tarihli yayımladığı duyurusuna göre bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolara toplamda 71 kişilik boş kadro ile Bilişim Uzman Yardımcısı alacağını belirtti. Memur personel Alımlarını Bilim Teknoloji ve İletişim Kurumu tarafından yapılacak Giriş sınavı ile belirlenecektir. Giriş sınavı iki aşamadan, sözlü ve yazılı olarak yapılacaktır. Adayların 2017 yılına ait olan Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puanlar sınava katılıp katılamıyacaklarını belirleyecektir. Alım şartları ve başvuru bilgileri şöyledir.

ALIM ALANLARI NEDİR?

Bilim Teknoloji ve İletişim Kurumu toplamda 71 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti ve alım alanları şöyledir;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bilim Teknoloji ve İletişim Kurumu alım yapacağı kadro için adaylardan, En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bölümleri, hukuk fakültesi ve mühendislik alanında elektrik-elektronik, elektronik, elektronik ve haberleşme, endüstri, telekomünikasyon ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan yurtdışı yükseköüretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak ve 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranır.

Ayrıca adaylardan özel olarak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından A gurubu puan durumuna göre en az 70 puan almış olmaları şarttır.

Buna göre Hukuk alanında KPSSP3 veya KPSSP4 puan türünden puan almış olmak ve sıralamaya göre ilk 360 kişi arasında olmak, Sosyal Bilimler alanında KPSSP3 veya KPSSP48 puan türleriden puan almıl ve ilk 360 kişi arasında olmak ve Mühendislik kadrosu için KPSSP2 veya KPSSP3 puan türlerinden puan almış ve sıralamaya göre ilk 700 aday arasında bulunmaları şarttır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Bilim Teknoloji ve İletişim Kurumu memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar, 05 Ocak 2018 tarihi itibari ile başvurularına başlayacak ve en geç 17 Ocak 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gereklidir. Başvurular mesai saatleri içerisinde Eskişehir Yolu 10. Km. No: 276 Çankaya/ANKARA adresine şahsen ya da posta ile yapmaları gerekir. 

Buna göre başvurular  kariyer.btk.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunun çıktısını alarak ve eksiksiz şekilde dolrurarak ve üzerine fotoğraf yappıştırıp, Diploma veya mezuniyet durumunu gösteriri belge veya noter örneği ve KPSS sonuş belgesi veya çıktısı ile başvuru yapmaları gereklidir. Adaylar ilanın tam metnini inceleyerek sınav hakkında daha detaylı bilgi alabilirler. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim