Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için alım ilanı yayımladı. Duyurusu yapılan ilana göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesine 20 kişilik boş kadro ile Memur Personel Alımı yapacak. Bunun için adaylar yapılacak olan Giriş sınavına katılacak ve sınavda başarılı olanlar ise bu boş kadrolara alınacaktır.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 20 memur alımı yapıyor vebu alım kadroları 7. 8. ve 9. derecelerden olmak üzere, 2 Bilgisayar Mühendisi, 2 Endüstri Mühendisi, 3 Elektrik Elektronik Mühendisi, 2 Gemi İnşaatı Mühendisi, 2 İnşaat Mühendisi, 5 Hukuk, 1 İşletme ve 1 Uluslararası İlişkiler alanında alım yapacak. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Giriş sınavını Tek aşamada Sözlü olarak yapacak olup, Sınava girmeye hak kazanaların listesi en az 20 gün önceden Bakanlığın resmi sitesi olan www.sanayi.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Duyuruda, kimlerin sıava katılacağı, tarihi, yeri ve saati belirlenecektir.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı alımını yapacak olduğu kadrolar içni adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavnın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2017 puanları için, Mühendislik bölümleri mezunlarından KPSSP3, Huku bölümü mezunlarından KPSSP4, İşletme bölümü mezunlarından KPSSP24 ve Uluslararsı ilişkiler bölümünden mezun adaylar için KPSSP34 puan  türünden en az 70 puan almış olmak ve Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren fakğltelerinden ilgili bölğmlerden mezun olmuş veya bunalara denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış Yurtiçi veya Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, en geç 30 Ekim 2017 tarihine kadar saat 23:59 a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının resmi internet sayfasından Başvuru formununnu eksiklsiz doldurarak elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim