Devlet Personel Başkanlığı tarafından 22 Aralık 2017 tarihli yayımlanmış olan ilana göre, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı bünyesinde bulunan bazı boş alanlar için alım yapacak. Buna göre Hazine Müsteşarlığı toplamda 16 kişilik boş kadro ile Uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti ve adaylara Hazine Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapacağını açıkladı.

ALIM ALANLARI NEDİR?

Hazine Müsteşarlığı bünyesine 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolara, 5 kişi İktisat, 3 kişi Maliye, 2 Kişi hukuk, 1 Endüstri Mühendisliği, 1 İnşaat Mühendisliği, 2 Matemaitik ve 2 kişi İstatistik alanlarından toplamda 16 Hazine uzman yardımcısı alacak.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NEDİR?

Adaylar Giriş sınavına girebilmeleri için başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamş olmak,En az dört yıllık eğitim veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme ve mühendislik fakülteleri ile diğer üniversite ve fakültelerin matematik, istatistik bölümlerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçne Sınavı ve yabancı Dil Sınavından puan almış olmaları şarttır.

Adaylardan 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından  İktisat alanı için KPSSP-14, Maliye alanı için KPSSP-19, Hukuk alanı için KPSSP-4, Endüstri Mühendisliği alanı için KPSSP-2, İnşaat Mühendisliği alanı için KPSSP-2, Matematik alanı için KPSSP-2, İstatistik alanı için KPSSP-12 puan türlerinden en az 75 puan almış olmaları ve Yabancı Dİl Sınavından 2016 veya 2017 yıllaırında yapılan yabancı Dil Sınavından (Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin birinden) en az (C) düzeyinde puan almış olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, başvurularına 25 Aralık 2017 tarihi ile başlayacak ve en geç 05 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, (http://www.hazine.gov.tr) adresi üzerinden,“T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No:36 Kat 5, 06510 Emek / ANKARA” adresine şahsen veya Posta yolu ile yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim