Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 21 Şubat 2017 tarihli Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile DPB resmi internet sitesinde bir alım duyuru yayımladı. Toplamda 100 kişilik kadro ile UzmanYardımcısı alınacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu memur alımı yapmak iiçin, bankalar yeminli murakıp yardımcısı için 45, bankacılık uzman yardımcısı için 45 ve BDDK uzman yardımcısı için ise 10 kişilik kadrodan oluşmaktadır.  Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu alacağı memur adaylarından Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak. KPSS puanının geçerlilik yılları 2015 puanları ve 2016 puanlarıdır. Ayrıca adaylar seçilebilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılacak giriş sınavı ile belirlenecektir. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan gerçekleşecek olup, sınavın yazılı aşaması 08 Nisan 2017 tarihi ile 09 Nisan 2017 tarihleri arasında iki gün sabah ve öğlenden sonra yapılacak oturumlar ile İstanbul'da yapılacaktır. Yazılı aşamadan geçerli not alan memur adayları için sözl sınava katılmaya hak kazananların listesi tarih ve yeri ile yazılı kurumun resmi internet sitesinde duyurulacaktır. 

Adaylardan hangi Şartlar aranacak ?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu alacağı uzman yardımcısı adaylarından sınava katılabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti vatadaşı olmaları, kamu haklarından mahrum bulunmamaları, herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamaları, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamaları, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu olmaması, yapılacak güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları şartı aranacaktır. Bunlar dışında adayların 2015 veya 2016 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme sınavına girmiş olmak ve en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Her kadro içinde adayların gerekli öğrenim dallarından dört yıllık eğitim veren yüksek okulların bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca her kadro için aranan KPSS puan türü farklı olup Buraya Tıklayarak ilanın tam metninden bunlara ulaşabilirsiniz.

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak ?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar, 27 Şubat 2017 tarihi ile 10 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular başlangıç tarihi saat 14:00 a başlayacak olup başvuru tarihinin son günü saat 16:00 da bitecektir. Başvurular, Kurumun resmi internet sitesinden (www.bddk.org.tr) ulaşılabilecek "Başvuru Formu"nun doldurulması suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim