Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin askeri darbe girişimi yapmaları ile yurt genelinde gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor. Şuana kadar binlerce Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli gözaltına alınırken kamu kurumlarında istihdam eden memurlarda görevden alındı. Yapılan görüşmeler sonucu aksaklıkların yaşanmaması ve yurt genelinde her hangi bir kargaşa olmaması için görevden alınan personel ve memurların yerine yeni atamalar yapılacak.

Memur Adaylarına Müjde

Buna göre yapılan anlaşmalar ile görevden uzaklaştırılan memur kadar memur alımı yapılacak. Bu sene için 50 bin civarı atama yapılması beklenmekteydi bu atamanın 30 bini öğretmen kadrosu 10 bini 2016 KPSS/1 ve geriye kalan 10 binide ikinci atamalarda alınacaktı. 
Yeni onaylanan yasa ile artık görevden uzaklaştırılan memur kadar memur alımı yapılacak. Örneğin Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen 50 bin kişi görevden uzaklaştırıldı. Bu kadroların tekrar dolması için 50 bin memur alımı daha yapılacak. Yani kısacası atılan memur kadar yeni memur alınacak. Bu haber ile Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilen kişilerin meslekten ihraç edilmelerinin devam edeceği anlaşılırken memur olmak isteyen adaylara büyük fırsat doğdu. Olağanüstü Hal İlan edilmesi ile bu sürecin daha hızlı yapılacağı düşünülmektedir. İlerleyen günlerde konu hakkında açıklama yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim