Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı 50 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı alım yapacağı adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak olup, adayların KPSS puan sırasına göre Sözlü sınav yapılacaktır.

HANGİ ALANLARDA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı toplamda 50 kişilik kadro ile, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakülteleri 15, Hukuk 6, Sosyal Hizmetler 4, Psikoloji 8, Sosyoloji 4, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 4, Bilgisayar Mühendisi 3, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2 ve İstatistik 4 olmak üzere toplamda 50 kişilik alım yapılacak.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı alım yapacağı kadrolar için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sözlü sınavın yapılacağı yılın yani 2018 yılının Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Yukarıda ilgili bölümlerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmul veya bunlara denkliği olan YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakültelerinden mezun olanlar için 80, diğer bölümlerden mezun olanlar için 75 ve daha yüksek puan almış olmak, başvuru tarihinin son 5 yılı içerisinde YDS den ingilizce alanında en az C seviyesinde 70 puan almış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memur alımı başvuruları, 20 Kasım 2017 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 01 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular, Başvuru formu ve diğer belgeler ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No:10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanı inceleyebilirler.

Editör: TE Bilisim