Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Adli Tıp Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 200 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Başvuru yapacak adaylar için geri sayım başlıyor. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar içni başvurular başlıyor. Buna göre bu haberimizde sizlere Adli Tıp Kurumu 200 memur alımı hakkında bilgiler vereceğiz ve buna göre başvurularınızı gerçekleştirebileceksiniz.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Adli Tıp Kurumu bünyesine farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 200 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti ve başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre alımlar Lise Mezunu, Önlisans mezunu ve Lisans mezunu olan adaylar için geçerli olacak. Söz konusu ilan ile Adli Tıp Kurumu bünyesine,  Lise Mezunu, 38 Diğer Sağlık Personeli ( Otopsi ), 5 Teknisyen ( Kimya ), 11 Teknisyen ( Atölye ), 27 Hizmetli, 7 Şoför ve 6 İffaz Koruma Memuru alacak. Önlisans mezunu ise, 40 Büro Personeli, 18 Laborant Alınacak. Lisans Mezunu ise, 8 Makina Mühendisi, 3 İnşaat Mühendisi, 24 Kimyager, 3 Biyolog, 2 Hemşire olmak üzere toplamda 200 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adli Tıp Kurumu alım yapacağı pozisyonlar için adaylardan öncelikle Kamu Personeli Seçme SInavı şartı arayacak. Buna göre ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olunması şarttır. Ayrıca bu yönde lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları şarttır.

Ayrıca adayların KPSS puan durumları göz önüne alınarak, kadro sayısının 10 katı aday sözl sınava çağırılacak. 

Adayların KPSS dışında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, SOn başvuru tarihi itibari ile 657 Sayılı Kanunun 40. maddesindeki yaş şartını taşımak ve Merkezi sınavın ( 2016 KPSS ) yapıldığı yılında Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

Kadrosuna özel şartlara ulaşmak isteyen adaylar, Adli Tıp Kurumu 200 Memur Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar adlı habermizi inmceleyerek özel şartlar hakkında detaylı bilgi alabilirler.

BAVURULAR BAŞLIYOR!

Adli Tıp Kurumu memur alımı ilanı 29 Mayıs 2018 tarihinde ilan edilmiş olup artık başvurular başlıyor. Buna göre adaylar başvurularına, 04 Haziran 2018 tarihi saat 10:00 itibari ile başlayacak ve en ge 22 Haziran 2018 tarihine saat 18:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular Adli Tıp Kurumu resmi internet sitesi olan www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. ilna hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim