Uzun süredir Adalet Bakanlığı personel alımı ilanının yayımlanmasını bekleyen memur personel adayları için geçtiğimiz gün müjdeli haber geldi ve Adalet Bakanlığı 14 bin 504 memur personel alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı ve Ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü alım yapacak. İlgili ilanlar Devlet Personel Başkanlığı üzerinde farklı 4 ilan şeklinde yayımlandı. Haberimizin devamından ilgili detaylara ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI ALIM İLANLARI:

Devlet Personel Başkanlığı sitesinde 4 farklı ilan yayımlandı. Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesine 1344 İcra katibi ve 5 bin 693 sözleşmeli personel alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise Ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CET ) 7 bin 467 sözleşmeli peersonel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesine farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 14 bin 504 personel alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı alım yapacağı pozisyonlar için adaylardan özel ve genel olarak bazı nitelikler aramaktadır. Bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Buna göre adaylardan, Herhangi bir suçu bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile herhangi bir bağlantısı olmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek.

Ayrıca adaylardan ÖSYM tarafından yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve bu şarta göre Merkezi sınavın yapıldığı yılında Ocak ayı itibari ile 30 veya 35 yaşından büyük olmamak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları başlıyor. Adaylar başvurularına 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. buna göre Başvurular en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek. Ancak Adalet Bakanlığı merkez ve Taşra teşkilatına alımını yapacağı 200 Sözleşmeli Personel ilanı için başvurular en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Söz konusu olan ilana başvurular yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır.

İlgili alım ilanları hakkında detaylı bilgi almak için ve ilanların tam metinlerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 1344 İcra Katibi Alımı Yapıyor! Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu

Adalet Bakanlığı 5 Bin 693 Sözleşmeli Personel Alımı Kadroları ve Aranan Şartlar?

Ceza ve Tevkifevleri ( CTE ) 7 Bin 467 Personel Alımı Kadroları ve Özel Şartlar Nedir?

Editör: TE Bilisim