Ocak ayının ilk günlerinde yayımlanan ilanlara göre Adalet Bakanlığı bünyesine alım yapacağını belirtmişti. Yapılmış olan duyuruda Adalet Bakanlığı bünyesine Stajyer Kontrolör alacak. Buna göre Adalet Bakanlığı 7. dereceli bu boş pozisyona toplamda 6 kişi alacak. Başvurular 08 Ocak 2018 tarihinde başladı artık başvurularda son günlere gelindi. Hala başvurusun yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvuru sürelerini kaçırmadan başvuru yapmalıdır.

Söz konusu duyuruda da belirtildiği üzere Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri Kontrolörleri Yönetmeliği ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri doğrultusunda Adalet bakanlığı tarafından sözlü sınav yapılacaktır. Başvuru sonuçlarına göre Sınava girmee hak kazananların listesi www.adalet.gov.tr adresinde ilan edilecek ve ilanda adı geçen kişiler sözlü sınava çağırılacaktır. Ayrıca Sınava KPSS puan sıralamasına göre kadro sayısının 10 katı kadar çağırılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yapılacak olan sınava katılmak isteyen adaylar, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları ve kadrosuna göre özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

Adaylardan özel olarak, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından A grubu puan durumuna göre KPSSP9 veya KPSSP48 puan türlerindenen az 70 puan almış olmak ve En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilimler, idari bilimler, iktisat, maliye ve işletme bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını en geç 19 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedirler. Başvurular son başvuru günü en geç mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA" adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihine kadar aynı adreste olacak şekilde posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim