Adalet Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Dün yaptığımız haber ile personel alımını 2 bin 200'den 3 bin'e çıkarttığını duyurmuştuk. Bugün ortaya çıkan bir habere göre Adalet Bakanlığı 8 bin ve üzeri infaz koruma memuru alımı yapabilir. Peki alım ihtimali nedir? Alım yapılırsa ne zaman yapılacak? Başvuru şartları ve haber detayları nedir?

8 Bin ve Üzeri Personel Alımı Yapılabilir

Adalet Bakanlığının 7 bin 500 infaz koruma memuru alımı yapacağını daha önceki haberlerimiz de incelemiştik. Fethullahçı Terör Örgütü üyesi personellerin tutuklanması, gözaltına alınması veya meslekten ihraç edilmesi gibi durumların gündeme geldiği için sayının 8 bin'e yaklaşması ya da 8 binden daha da artması beklenmektedir. Tabi bu konu hakkında Adalet Bakanlığından resmi bir açıklama yok. Yakın zamanda açıklama bekleniyor ancak şuanda başka işlemler yapılmaktadır.

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin gözaltı sürelerinin bitmesi, meslekte ki FETÖ/PDY bağlantılarının ihraç edilmesi ile bakanlıktan remsi bir açıklama ve duyuru beklemekteyiz. Yapılacak olan bu açıklama ile kimlerin başvuru yapabileceği, alım şartlarının ne olduğu ve başvuruların ne zaman yapılacağı gibi pek çok önemli bilginin tamamı öğrenilmiş olacak. İlerleyen günlerde konu hakkında sizler bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Editör: TE Bilisim