Devlet Personel Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı resmi internet sayfasında geçtiğimiz gün alım duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamalar ardından yüzbinlerce aday bu ilanı beklemekteydi. Ve çok fazla ara geçmeden açıklamadan bir kaç gün sonra Adalet Bakanlığı 6 biin 111 memur personel alımı duyurusu yapıldı. Bunun üzerine duyuruda da belirtildiği üzere başvurular 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başladı ve binlerce aday hayaline kavuşmak üzere başvurularına başladılar. 

Adalet Bakanlığı bünyesideki memur personel eksikliği için toplamda 6 bin 111 kişilik boş kadro ile alım gerçekleştirecek. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları halinde başvuruları geçerli sayılacaktır. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular ne zaman sona erecek? Bu gigileri sırası ile şöyle belirtelim;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adalet Bakanlığı 6 bin 111 memur personel alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilir. Adalet Bakanlığı adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacaktır. Adaylar en az lise mezunu olmak üzere Önlisans veya Lisans seviyesindeki KPSS ye girmiş ve en az 70 puan almış olmak zorundadırlar. Buna göre, Lise mezunları KPSSP94, Önlisans mezunları KPSSP93 ve Lisans mezunları KPSSP3 puan türünden sorumlu tutulacaklardır. Ayrıca adayların KPSS puan sırasına göre adaylara yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır. Ayrıca adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımalarıda istenecektir.

KPSS dışında adaylardan yaş şartı da aranacaktır. İnfaz Koruma Memurluğuna başvuru yapacak adaylar, Merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak, ve diğer kadrolar için ise Merkezi Sınavın KPSS 2016 yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itbarıyla 35 yaşını bitrmemiş olmak ve son başvuru tarihi itibari ile 18 Yaşını tamamlamış olmak şartları aranmaktadır.

6 BİN 111 KİŞİLİK KADRO DAĞILIMLARI:

Adalet Bakanlığı iki farklı duyuru le alım yapacağını belirtmişti. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı ilk ilanında 2 bin 500 kişilik kadro ile 2 bin 250 sözleşmeli Zabıt katibi ve 250 Sözleşmeli Mübaşir alımı yapacak. Bir diğer ikinci yapılan duyuruya göre ise, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 3 bin 611 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre CTE bünyesine, 3 bin 222 İnfaz Koruma Muru ( Gardiyan), 89 Büro personeli ( ceza infaz kurumu katibi ), 58 Diğer Sağlık Personeli ( Sağlık Memuru), 91 Teknisyen, 75 Destek personeli ( Şoför), 42 Destek personeli ( aşçı) ve 34 Destek personeli ( Kaloriferci ) olmak üzere toplamda 3 bin 611 kişilik kadro ile memur personel alımı yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Adalet Bakanlığı'nın 6 bin 111 kişilik ilanına başvuru yapacak adaylar başvuruları 13 Ekim 2017 tarihi ile başladılar. Buna göre adaylar başvurularını, 2 bin 500 kişilik kadro için en son 24 Ekim 2017 tarihine kadar ve 3 bin 611 kişilik ilana ise son başvurular 25 Ekim 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. 

Adalet Bakanlığı 2 bin 500 sözleşmeli personel alım ilanına ulaşmak için Buraya Tıklayınız. Adalet Bakanlığı 3 bin 611 Memur Personel Alım ilanına ulaşmak için ise Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI HABERLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Ayrıca Android ve İOS uygulamalarımızı indirerek her an alımlar hakkında ve Adalet Bakanlığı ilanının hakkında son dakika gelişmelerinden haberdar olablirsiniz.

Andoid Uygulama İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.

İOS Uygulama İndirmek İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim