Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılmış olan Adalet Bakanlığı memur alım ilanı ile binlerce hatta yüzbinlerce aday bu ilana başvuru yaptı. Söz konusu ilan için başvurular hala devam ediyor ve bu haberimizde sizler için Adalet Bakanlığı'nın alımını yapacağı Destek Personeli Pozisyonunda, Şoför, Aşçı, Hizmetli ve Kaloriferci pozisyonları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

ALIM KADROLARI VE ALINACAK BİRİMLER:

Adalet Bakanlığı farklı ilanlar ile bünyesine Destek Personel pozisyonunda 495 memur alımı gerçekleştirecek. Buna göre Adalet Bakanlığı Sözleşmeli olarak Merkez teşkilatına, 30 Şoför ve 40 Hizmetli alacak.

Bir diğer ilana göre ise Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine, 266 Şoför, 42 Aşçı ve 21 Kaloriferci alacak. 

Adalet Bakanlığı Adli ve İdari Yargıda görev yapmak üzere ise, 27 Şoför ve 69 Aşçı alımı gerçekleştirecek. Buna göre Adalet Bakanlığı farklı birimlerine toplamda 495 kişilik boş kadro ile Destek Personeli pozisyonunda, Aşçı, Şoför, Kaloriferci ve Hizmetli alımı yapacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı alım yapacağı bu pozsyonlar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Yapılacak arşiv ve güvenlik araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında yapılan Merkezi Sınavından lise mezunarı için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Merkezi Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve Kamu haklarından mahrum bulunmamamk gibi genel nitelikler aranmaktadır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Başvuru yapacak adaylar genel şartlar ile birlikte kadrosuna göre de bazı şartları taşıması gerekmektedir. 

Şoför Pozisyonu: Bu pozisyon için adaylardan en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları ve Ceza ve Tevkifevleri ne ve Merkez Teşkilatına başvuru yapacak adaylar için en az E Sınıfı ve Adli ve İdari yargı birimine başvuru yapacaklar için en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. 

Aşçı ve kaloriferci Pozisyonu: Aşçı pozisyonu için adaylardan, En az lise mezunu olmak veya dengi okul mezunu olmak ve Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak.

Hizmetli Pozisyonu: Bu pozisyon i,çin adaylardan en az lise mezunu olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularına başladılar ve hala başvurular devam ediyor. Buna göre adaylar Merkez Teşkilatı kadrolarına en geç 30 Mayıs 2018 tarihine kadar ve diğer ilanlar için en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyen adaylar Adalet Bakanlığı Memur Personel Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır? adlı haberimizi inceleyerek başvurular hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirler. Ayrıca Adalet bakanlığı memur alımı ilanlarını devamlı takip etmek için ve gelişen haberleri takip etmek için İŞİN OLSA Mobil Uygulamasını indirerek anlık bildirim alabilirsiniz. İŞİN OLSA Mobil Uyguamasına Buradan Ulaşınız.

Editör: TE Bilisim