Devlet Personel Başkanlığı tarafından 17 Ağustos 2017 tarihinde yapılan duyuruya göre, Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksilşiği için toplamda 300 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacağını duyurmuştu. Başvurular duyurunun yapılması ile birlikte yani 17 Ağustos 2017 tarihine başlamıştı. Adaylar bu tarihte başvurularına başlamış olup en geç 05 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Son başvuru tarihine kadar, ınavın yapılacağı Ankara, İstanbul ve İzmir adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. 

Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesine, 300 kişilik boş kadro ile, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre bünyesine, 194 sözleşmeli Zabıt Katibi, 90 Sözleşmeli Mübaşir ve 16 Sözleşmeli Teknisyen olmak üzere toplamda 300 memur personel alımı gerçekleştirecek

Bu ilana, sınavın yapılacaı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmayan, kamu haklarından mahrum bulunmayan, herhangi bir güvenlik ve arşiv araştırmasından olmulu sonuç alabilecek olan, göevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık prblemi olmayan ve askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar başvuru yapabilirler.

ADAYLARDAN KPSS ŞARTI ARANIYOR!

Adalet Bakanlığı alım yapacağı kadro için adaylardan, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise Mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şarttır.

Buna göre, Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan sınava katılacaklardır. En yüksek puandan başlamak sureti ile, Kadro sayısına görei, Zabıt Katipliği için 20 Katı, Sözlü sınav için ise 3 katı kadar çağırılacaktır. Mübaşir kadrosu için sözlü  sınava 10 katı kadar ve Teknisyen kadrosu için sözlü sınava 5 katı kadar çağırılacaktır.

İlanın tam metni için aşağıda bulunana bağlantıyı kullanabilir ve her kadro için özel niteliklere ve daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

https://goo.gl/jhu96r

Editör: TE Bilisim